Uit het landelijke Volkshuisvestingsfonds heeft Amsterdam 41 miljoen euro gekregen om het wonen en leven in Zuidoost te verbeteren. Geld uit het Volkshuisvestingsfonds zal besteed worden aan het verbeteren van de duurzaamheid en kwaliteit van de woningen en het opknappen van de woonomgeving.

Verbeteren woningen
Het geld wordt onder andere besteed aan het verbeteren en verduurzamen van duizenden woningen in Zuidoost. Het gaat om huur- en koopwoningen met achterstallig onderhoud, vocht- en schimmelproblemen en lage energielabels. Door de woningen op te knappen gaat het woonplezier omhoog en besparen bewoners op hun energiekosten.

VVE-regeling
Er komt een VVE-regeling waar bewoners van koopwoningen aanspraak op kunnen maken voor het opknappen van hun woning. Daarbij moeten tenminste drie energielabelstappen gemaakt worden, of minimaal naar label B gerenoveerd worden. De regeling wordt de komende maanden verder uitgewerkt en dan wordt duidelijk welke woningen hiervoor in aanmerking komen. Naar verwachting zal in 1 januari 2022 de VVE-regeling starten.

Als u belangstelling hebt voor deze regeling en op de hoogte wilt blijven, volg dan onze website voor actuele informatie of schrijf u in voor de nieuwsbrief via onze contactpagina.