Video door de Jonge Reporters

Sharon Bispham is de oprichter van kunstenaarscollectief The Village Academy. Elke maandag komen jonge podiumkunstenaars, makers en producenten tussen de 18-27 jaar met een Caribische achtergrond, of die geïnteresseerd zijn in de Caribische geschiedenis bij elkaar.

The Village Academy is gericht op het produceren van voorstellingen en andere interventies die zich bezighouden met het Afro-Caribische verleden, erfgoed, heden en de toekomst van Afro-Caribische mensen en de Afrikaanse diaspora. . Ze fungeren als kenniscentrum waar informatie over het Afro-Caribische verleden en erfgoed wordt vergaard, beheerd en overgedragen. Het uitgangspunt van The Village Academy is dat het benutten van talenten en de culturele rijkdom in de gemeenschap bijdragen aan het versterken van Zuidoost.

Rol van ZO=Zuidoost

ZO=Zuidoost faciliteert en ondersteunt The Village Academy (vanuit de ambitie: inclusie en participatie) omdat het aansluit bij de kernwaarden van Masterplan Zuidoost. Door dit project te faciliteren worden jongeren in staat gesteld om hun talenten te ontwikkelen, hun eigen verhaal te vertellen en deel te nemen aan de culturele en artistieke groei van de wijk. The Village Academy draagt bij aan het versterken van de gemeenschap door jongeren in staat te stellen hun individuele krachten en creativiteit te benutten.