Ons stadsdeel bruist van ondernemerschap en ondernemende mensen. De Ondernemerswinkel is een centraal punt dat voor en door lokale ondernemers is ontwikkeld. De Ondernemerswinkel bouwt samen met lokale organisaties, netwerkorganisaties, partners en specialisten aan een infrastructuur voor het versterken van lokaal ondernemerschap. Ondernemers worden doorverwezen naar programma’s en initiatieven die er al zijn en wat er nog niet is, wordt gezamenlijk ontwikkeld.

De oorsprong van De Ondernemerswinkel was in het voorjaar 2022. Het Masterplan faciliteerde diverse brainstormsessies met betrokken ondernemers. Uit deze sessies kwam onder andere naar voren dat ondernemers behoefte hadden aan betaalbare bedrijfsruimte, netwerk, kennis en vaardigheden op het vlak van ondernemerschap.

In de zomer van 2022 zijn 6 ondernemingen begonnen met een pilottraject waarin ze werkten aan een businessplan en deelnamen aan de Dragons Den met convenantpartners van het Masterplan. In de winter van 2022 werden alle lessen uit de pilot verzameld en verwerkt in een businesscase.

Gewapend met deze data en ervaringen werd er achter de schermen hard gewerkt om op 27 oktober van start te kunnen met de programmering. Centraal in Amsterdam Zuidoost, midden in de Amsterdamse Poort op Bijlmerplein 875, opende de Ondernemerswinkel haar deuren voor het grote publiek.

Elke vrijdag kunnen (aspirant) ondernemers hier terecht tussen 10.00 en 17.00 uur. Of zij nou net beginnen of al een tijd ondernemen en de volgende stap willen zetten. Iedereen is van harte welkom. Het doel van de Ondernemerswinkel is om ondernemers verder te helpen, in welke fase van het bedrijf een ondernemer ook zit. Zij kunnen hier masterclasses volgen, sparren met andere ondernemers of in contact komen met specialisten die hen verder helpen op in hun ondernemers journey.

Ondernemers kunnen er borrelen en netwerken. Of zij nu zelf informatie nodig hebben of informatie willen delen, een ieder wordt opgeroepen om mee te doen. Samen ontwikkelen we netwerken en helpen we talenten met hun persoonlijke uitdagingen.

Elke laatste vrijdag van de maand organiseert de Ondernemerswinkel een netwerkborrel. Zie hiervoor de agenda op www.zoiszuidoost.nl/agenda/

Voor meer informatie, neem contact met ons op via deondernemerswinkel@zoiszuidoost.nl