Woensdag 24 november bezoekt wethouder Marjolein Moorman stadsdeel Zuidoost. De wethouder beheert de portefeuilles: Onderwijs, Jeugd (zorg), Armoedebestrijding en Schuldhulpverlening, Coördinatie Maatschappelijke voorzieningen en Masterplan Zuidoost. Haar bezoek staat in het teken van twee ambities uit Masterplan Zuidoost.

Schuldenvrije buurt

Als eerste zal de wethouder in gesprek gaan met het integrale team bestaande uit: Buurtteams, het Rode Kruis, Rochdale en WPI, onderdeel van Masterplan Zuidoost over de aanpak van schuldenvrije buurten. Het integrale team heeft de afgelopen maanden in G-Noord huis-aan-huis aangebeld om met bewoners in gesprek te gaan over de vragen en ondersteuning, die ze nodig hebben. Dat heeft een aantal inzichten opgeleverd, die besproken gaan worden.

Zuidoost Werkt

Daarna is er een bezoek aan Zuidoost Werkt. Zuidoost Werkt helpt bewoners in Zuidoost aan passend werk. Dat doen ze door goed te luisteren naar de wensen van de kandidaten en werk te zoeken dat past bij de werkzoekende. Talent in Zuidoost weet vaak niet hoe zij hun weg kunnen vinden om geschikt werk te vinden en werkgevers weten niet hoe zij talenten in Zuidoost kunnen bereiken. Zuidoost Werkt weet inmiddels hoe zij talenten en bedrijven bij elkaar kunnen brengen. Toch is er meer nodig om alle talenten van Zuidoost een kans te geven. Zo heeft de Ziggo Dome twee community managers aangesteld. Zij leggen op een laagdrempelige manier contact met bewoners en lokale organisaties om op een persoonlijke manier kandidaten te werven.

De resultaten van Zuidoost Werkt en Ziggo Dome en mogelijke vervolgstappen worden met de wethouder besproken.

Gerelateerde berichten