12 augustus 2021

Samen werven in Zuidoost werkt

De promotiebus op het Anton de Komplein


Het gebeurt nog vaak dat inwoners van Zuidoost niet zo goed weten hoe ze aan een baan komen.
Dit komt bijvoorbeeld omdat ze geen diploma’s hebben, onzeker zijn over hun talenten en mogelijkheden of omdat ze niet weten hoe je moet solliciteren.

Zuidoost Werkt is er voor deze inwoners van Zuidoost en begeleiden ze in het hele proces.
Gelukkig weten ook steeds meer bedrijven Zuidoost Werkt te vinden als zij op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Dat geldt bijvoorbeeld voor schoonmaakbedrijf CSU.

Andere kant van het spoor
CSU ligt, net als veel andere grote bedrijven, aan de andere kant van het spoor in Zuidoost. Dat is niet zo ver weg, maar toch is het voor veel bewoners in Zuidoost vaak een drempel om eens te kijken of daar niet een bedrijf zit waar ze aan de slag kunnen. De bedrijven die daar zitten weten ook niet zo goed hoe ze de bewoners van Zuidoost kunnen bereiken. Dat is jammer, want zowel de bewoners als de bedrijven hebben elkaar juist heel veel te bieden.

CSU op het Anton de Komplein
Zo is CSU op zoek naar schoonmaakmedewerkers, maar hoe vind je deze? Daar hadden Zuidoost Werkt, CSU en de gemeente Amsterdam iets op gevonden: CSU kwam naar de bewoners toe.
Arti Sadhoe (CSU), Wouter Plaisier (Zuidoost Werkt) en Roy Chiratoe en Marilva Tosch-Breeveld (WerkgeversServicePunt Groot-Amsterdam) stonden daarom woensdag 11 augustus met de speciale promotiebus op het Anton de Komplein in Zuidoost.

Veel inschrijvingen: 23 mensen kans op een baan!
De opkomst was groot, veel mensen wisten de bus te vinden. Spontaan, want de bus viel op, of omdat ze erover gehoord of gelezen hadden. En het was een succes! Zeker 23 gemotiveerde en getalenteerde mensen hebben zich ingeschreven en maken nu kans op een baan! Dat was boven verwachting. En minstens zo belangrijk: de samenwerking tussen CSU, Zuidoost Werkt en WSP Groot-Amsterdam was inspirerend en gaf veel energie. Want iedereen had hetzelfde doel: mensen aan werk helpen.

Ook op zoek?
Zoek je een baan? Weet je iemand die hulp nodig heeft bij het vinden van een baan? Of zoek je voor jouw organisatie nieuwe medewerkers en ben je ook geïnteresseerd in een aanpak die bij jouw bedrijf past?  

Neem dan contact op met Zuidoost Werkt, via www.zowerkt.amsterdam, of bel of stuur een app naar 0618 536 700