Met Community Wealth Building werkt het Masterplan Zuidoost aan een lokaal verankerde economie die duurzaam ten goede komt aan het welzijn en de sociaal economische positie van de bewoners van Zuidoost. In Venserpolder hebben sleutelfiguren in de wijk een gezamenlijke community wealth visie voor Venserpolder ontwikkelt en zijn zij een samenwerking gestart om die visie te vertalen naar business cases die de economie en het welzijn van de bewoners in Venserpolder versterken. Vrouwen voor Verandering is zo’n business case.

Bloei & Groei, Levels of Choice en Going Social hebben de handen ineengeslagen en zijn gezamenlijk het initiatief Vrouwen voor Verandering gestart. Met Vrouwen voor Verandering gaan 15 gemotiveerde vrouwen uit Venserpolder wekelijks werken aan hun persoonlijke ontwikkeling met het doel om veranderingen in hun eigen leven en in de buurt in gang te zetten en te realiseren.

Vanaf november 2022 tot februari 2023 nemen de deelnemers van Vrouwen voor Verandering deel aan het empowermentprogramma ‘Van dromen naar Doen!’. De vragen ‘wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik?’ staan centraal. Daarnaast worden er mooie workshops aangeboden op gebied van groei, ondernemen, samenwerken en verandering aanbrengen in het eigen leven en/of de buurt.

Tijdens een daaropvolgend programma, een oriëntatieprogramma, krijgen de vrouwen de mogelijkheid om te ondervinden in welke richting ze de eerste stappen naar verandering willen zetten en welke impact ze daarmee willen realiseren met betrekking tot ‘groene’ producten, gezonde voeding/gezond koken en arbeidsmarktoriëntatie. De vrouwen gaan een periode vol verbreding, verdieping en inspiratie tegemoet.

Dit project is onderdeel van het Masterplan Zuidoost.