Hondsrugpark
Er wordt veel gebouwd in Zuidoost. Hondsrugpark is een van deze bouwprojecten. Waar nu de Hondsrugweg is, tussen de Ikea en de Johan Cruijff ArenA, vind je straks een groot, groen stadspark met zo’n 5000 woningen en andere voorzieningen. Het wordt een nieuwe stadswijk in Zuidoost waar je kunt wonen, werken en ondernemen. De ideale plek om af te spreken met vrienden of te sporten. Kortom, een geweldige aanwinst voor Amsterdam Zuidoost. Met de komst van Hondsrugpark komen we ook dichter bij de ambities van het Masterplan Zuidoost, namelijk meer woningen voor Zuidoosters.


De bouw is in volle gang.

Voorrang voor Zuidoosters
Het mooie aan dit project is dat 25% van de woningen met voorrang wordt vergeven aan inwoners uit Zuidoost. Er worden woningen gebouwd in diverse prijsklassen; 40% wordt sociale huur, 40% is middenhuur en 20% is vrije sector. Met de komst van Hondsrugpark komen we ook dichter bij de ambities van het Masterplan Zuidoost, namelijk meer woningen voor Zuidoosters.

De eerste stap in je wooncarrière
Chiel Griffioen, kwartiermaker van Hondsrugpark vertelt: “In Zuidoost is het, net als in veel andere (grote) steden niet altijd makkelijk om een woning te vinden. En voor iedereen geldt: een woning krijg je niet vanzelf. Je moet hier tijd en energie in steken. Daarbij moet je ook realistisch zijn.
Je eerste woning is waarschijnlijk niet je laatste woning of het huis van je dromen.”


Chiel Griffioen, Kwartiermaker Hondsrugpark.

Griffioen vertelt verder: “Ik heb ook gemerkt dat jongeren denken dat deze woningen niet voor hen zijn. Maar dat is zeker wel zo! Laat je niet afschrikken door een opleidings- of inkomenseis. Want als je bijvoorbeeld een opleiding volgt aan het HBO dan maak je gewoon kans, of je nu op het conservatorium of de pabo zit of bijvoorbeeld een managementopleiding volgt. En misschien voldoe je in je eentje niet aan de inkomenseis, maar wel samen met je partner. En bedenk ook dat dit misschien je eerste stap in je wooncarrière is.

Vaak start je in een (studenten-)kamer, studio of klein appartement, en daar is niets mis mee. Zo leer je hoe het is om op eigen benen te staan en word je steeds zelfstandiger. Niet iedereen komt in aanmerking voor een sociale huurwoning en lang niet iedereen kan wonen op de plek die je misschien in gedachten hebt. Maar dat betekent niet dat er geen woning voor je is. Om de kans te vergroten om een woning te vinden is een goed idee dat je aan iedereen laat weten dat je op zoek bent, hou je oren en ogen open en schrijf je in bij diverse (bouw)projecten zoals Hondsrugpark.”

Schrijf je in via deze website
Als je je inschrijft bij Hondsrugpark.nl word je via een 6-wekelijkse nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en ontvang je een seintje wanneer je je daadwerkelijk kunt inschrijven voor een woning. Zoek voor die tijd alvast goed uit wat je mogelijkheden zijn, vaak kan meer dan je denkt! Praat eens met iemand uit je omgeving, een financieel adviseur of bijvoorbeeld een jongerenadviseur bij het Jongerenpunt.