Je zou wel wat willen doen voor Amsterdam Zuidoost als vrijwilliger, maar je weet niet zo goed wat je leuk vindt, of wat je aankan. Of hoe je aan zo’n baan komt. En misschien vind je het spannend omdat je nog niet eerder hebt gewerkt. Dat geeft allemaal niets! Want Venzo helpt jou hierbij!

Venzo heeft een heel mooi traject ontwikkeld: Het opstapje naar vrijwilligerswerk.

Dorien Groeneveld is bemiddelaar / sociaal makelaar bij Venzo sinds 2012. En zij weet precies hoe dit traject in elkaar zit en vertelt hier vol enthousiasme over.

Gratis training

“Als je niet precies weet wat je wilt en wat je kunt, dan bieden wij een gratis training die gericht is op zelfontwikkeling. Deze training doe je samen met zo’n 10 andere deelnemers. Er zijn twee docenten die je helpen jouw talent en krachten te ontdekken. Daarnaast zijn er ook coaches die naar je luisteren en advies geven. Het is een traject van 3 maanden waarbij je 1 keer in de week naar de training komt. Tijdens de training doe je veel samen, maar de docent gaat ook een-op-een met je in gesprek. Hier komen mooie dingen uit, en na het afronden van het traject kunnen we je bemiddelen naar een rol als vrijwilliger.”

Werk dat bij jou past

Dorien vertelt dat de vrijwilligers op verschillende plekken geplaatst kunnen worden, en dat er altijd wordt gekeken naar wat bij je past. Zo zijn er functies bij diverse woonzorgcentra, en help je bijvoorbeeld tijdens het bereiden van de maaltijden, lees je de krant voor of kun je worden ingezet als chauffeur. Ook zijn er organisaties die hulp nodig hebben bij verschillende activiteiten met kinderen. Of je kunt helpen bij een project in een moestuin. Kortom, het aanbod is heel divers. En ook als je uiteindelijk op zoek bent naar een betaalde baan, is dit een mooie opstap!

Werk voor iedereen

Dorien vertelt dat iedereen zich kan aanmelden als vrijwilliger en dat ze al veel mensen op weg hebben geholpen. “We zien zoveel verschillende mensen met net zoveel verschillende talenten. Het is geweldig om te zien hoe de mensen opbloeien en meer zelfvertrouwen krijgen. En er ontstaan zelfs vriendschappen tussen de deelnemers. Daar word je toch blij van?”

Meer weten? Ga naar www.venzo.co.nl

Social Pact is als alliantiepartner verbonden aan het Masterplan Zuidoost. Social Pact vertegenwoordigt diverse organisaties in Zuidoost, waaronder Venzo.