Zo draag je bij aan Amsterdam Zuidoost

In het kader van de samenwerking met Bloomberg Philantropies en de Gemeente Amsterdam zijn we op zoek naar een Digital Urban Planner. In deze nieuwe functie ga je een team leiden dat kijkt naar de stedelijke ontwikkelingen in het stadsdeel Zuidoost, met een speciale focus op digitalisering, innovatie en participatie. In de ontwikkeling van deze gebieden is het vooral van belang om de behoefte en wensen van Amsterdammers in het hele proces centraal te stellen en vanuit die waarden de plannen en interventies te ontwerpen en uit te voeren. In jouw rol als Digital Urban Planner maak je een combinatie van data-analyses (kwantitatief) en behoeften en waarden uit de omgeving (kwalitatief).
Het team dat je gaat leiden bestaat verder uit een UX designer en een dataspecialist. Je wordt verder ondersteund door andere specialisten, zoals o.a. communicatie-experts, programmeurs, beleidsexperts binnen de gemeente.
Het Digital Urban Planning project is een onderdeel van de Agenda Digitale Stad, hier wordt gestreefd naar een vrije, creatieve en inclusieve digitale stad. De uitvoering van de agenda Digitale Stad wordt gedaan door het Innovatieteam bij de Chief Technology Office (CTO), waar wij werken aan innovatie en nieuwe technologie waar Amsterdammers van kunnen profiteren.

In het kort

  • Leidinggeven aan een team dat kijkt naar stedelijke ontwikkelingen binnen het stadsdeel Zuidoost, met een speciale focus op digitalisering, innovatie en participatie.
  • Werken aan een digitale stad door voorop te blijven lopen en creativiteit te tonen.
  • 32 – 36 uur
  • Werk-/denkniveau WO

Meer info en reageren via onderstaande link:

Digital Urban Planner