Onder leiding van Bloei & Groei wordt een gekleurde oase gerealiseerd in het Nelson Mandela Park, met een verfplantentuin, een bloemenweide en moestuinen. De oogst van de verfplanten levert ingrediƫnten voor het verven van textiel. Voor bewoners uit de buurt zijn moestuinen beschikbaar.

De tuinen worden beheerd door vrouwen uit de Bloei & Groei Academy en jongeren van de ROC TOP. Iedereen is welkom. Het wordt een plek om te ontmoeten, ontdekken, leren en doen.
Ook komt er een atelier met winkel in de Amsterdamse Poort. Het wordt een leer- en werkplaats voor textiele werkvormen en het vervaardigen van kleding en interieurartikelen. Studenten van verschillende (mode-)opleidingen kunnen hier leren en werken onder begeleiding van ontwerpers van aangesloten partners.

Gift of Colour Zuidoost is een samenwerking met kunstenaar en activist Claudy Jongstra, gebaseerd op ecologie, inclusiviteit en een lokale maakindustrie. In Amsterdam Zuidoost zal fundamentele kennis ontwikkeld worden voor het opschalen en aanpassen van het project naar andere steden over de hele wereld.