Midden in Gein, aan het Vreeswijkpad, komt Geins. Een eigentijds en groen woonproject voor jong en oud. Alles om in de hoek en in de buurt. Boodschappen, school en misschien familie. Zie jij jezelf al wonen in één van de 135 koopwoningen: een mix van appartementen en rijwoningen, die ook voor meerdere generaties geschikt zijn? Geins moet met zijn twee woonblokken, gemeenschappelijke binnentuin en parkeervoorziening echt passen in Gein. We vinden het heel fijn als buurtbewoners en de belangstellenden met ons mee willen denken over deze ontwikkeling; hoe moeten de woningen er wat jou betreft uitzien? Denk met ons mee!

De woningen worden ontwikkeld in twee woonblokken. Alle betrokken partijen, zoals de ontwikkelaar, architect, landschapsarchitect en woonadviseur, werken samen in ontwerpteam STUDIO1106. STUDIO1106 geeft de ontwikkeling en leefomgeving graag verder vorm samen met toekomstige bewoners en omwonenden.

Buurtbewoners hebben met de gemeente Amsterdam meegedacht over de plannen van het Vreeswijkpad. Deze plannen zijn vastgelegd in het stedenbouwkundig plan en het definitieve kavelpaspoort. Dus de richtlijnen, bijvoorbeeld over de hoogte van de gebouwen en de hoeveelheid parkeerplaatsen, liggen vast. 

STUDIO1106 heeft als doel dat de koopwoningen aan Vreeswijkpad in Amsterdam Zuidoost een plek worden waar iedereen welkom is. Waar mensen kunnen doorgroeien. Of je nu starter op de koopmarkt bent of met je gezin weer terug wilt keren naar Zuidoost.

Geins wordt speciaal ontwikkeld voor bewoners uit de buurt Gein, mensen die graag weer terug willen keren naar Zuidoost en voor bewoners van een sociale huurwoning in Gein. Deze doelgroepen krijgen straks meer kans om te kopen. In de toewijzing van de koopwoningen houden we daar rekening mee. In Geins wordt minimaal 66% van de woningen verkocht in het sociale koopsegment*.

Het duurt nog even voor de woningen worden gebouwd. Eerst gaan we dit jaar samen aan de slag met ontwerpen. Als het ontwerp definitief is kunnen we de omgevingsvergunning aanvragen, zodat het ontwerp ook daadwerkelijk gebouwd kan worden. Onze planning is dat we eind van het jaar de vergunning kunnen aanvragen. Naar verwachting start de verkoop dan begin 2023. We verwachten in het derde kwartaal van 2023 te kunnen starten met de bouw. Circa twee jaar later kunnen de woningen worden bewoond.

* De sociale koopwoningen hebben een maximale verkoopprijs. Jaarlijks wordt deze prijs in januari door de gemeente Amsterdam vastgesteld op basis van de inkomensontwikkeling en leencapaciteit van huishoudens met een middeninkomen. Voor 2022 staat het bedrag op € 324.000 v.o.n. Dit is inclusief de afkoopsom erfpacht.

Meer informatie op Geins

Gerelateerde berichten