De kosten voor energie worden steeds hoger. Door jouw woning te isoleren, kun je zorgen voor een lagere energierekening. Daarnaast kunnen eenvoudige maatregelen toegepast worden om te besparen op die hoge rekening. Voorbeelden van maatregelen zijn het aanbrengen van radiatorfolie, tochtstrippen en het dichten van naden.

Deze maatregelen hebben de Quickfix-brigade in het leven geroepen. De Quickfix-brigade is ontstaan vanuit Groene hub. In verband met vrijwilligerstekort heeft Zuidoost Bouwt, onderdeel van ZO=Zuidoost, aangeboden om te ondersteunen. Hieruit is een samenwerking ontstaan tussen de Groene Hub, Stichting !Woon en Zuidoost bouwt.

Van 24 oktober tot en met 16 december heeft Frostudio Home Improvement & Renovations Quickfix uitgevoerd bij de bewoners in Hoptille. Daarnaast werden de bewoners geadviseerd over eenvoudige maatregelen voor het verzorgen van comfortabeler en duurzamer wonen. Van de 200 beschikbaar gestelde woningen zijn er 168 aanmeldingen binnengekomen. In de praktijk heeft Frostudio Home Improvement & Renovations 154 woningen succesvol kunnen isoleren.

Betere woningen en meer werkgelegenheid

Naast geïsoleerde woningen levert het Quickfix-brigade een mooie start voor jongeren en werkzoekenden om kennis te maken met de bouwsector. Er zijn mogelijkheden om door te stromen naar een baan, zoals servicemonteur bij een woningbouwcorporatie. Vanuit de kansencirkel van Zuidoost Bouwt worden soortgelijke trajecten aangeboden. Onder begeleiding van deze professionals krijgen jongeren de mogelijkheid om het vak te leren en door te stromen.

Gerelateerde berichten