Masterplan Zuidoost is op zoek naar Young Masters! Zit jij in groep 7 of groep 8 en heb je altijd al willen meepraten over belangrijke onderwerpen en wil jij je inzetten voor Zuidoost? Doe dan mee!

Het Masterplan Zuidoost vindt het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd betrokken worden bij onderwerpen die hen aangaan en hierover meepraten. Twee jaar geleden is het project Young Masters van start gegaan waarbij kinderen in Amsterdam Zuidoost in een periode van een half jaar leren over onder andere hoe samen te werken, te debatteren en advies te geven aan externe organisaties. Daarnaast leren zij over maatschappelijke onderwerpen die zij interessant vinden (denk aan klimaatverandering, veiligheid, racisme, armoede etc.) en creëren een plan met betrekking tot het thema die zij gezamenlijk uitkiezen. Dit met het doel ervaring op te doen die later van pas kan komen in hun verdere (beroeps)leven.

In het nieuwe schooljaar (2023-2024) start er weer een nieuwe lichting Young Masters. Het doel is om ook dit jaar kennis over te dragen op het gebied van samenwerken, debatteren en adviseren van anderen. Daarnaast worden er nieuwe elementen aan het volledige programma toegevoegd. De toegevoegde elementen zijn: identiteitsontwikkeling en omgaan met emoties, maar ook het bieden van workshops.

Ook starten we dit jaar met een pilot van het Knuffelhuis. Een veilige plek waar de kinderen één keer per week terecht kunnen en de ruimte krijgen om te praten en tools aangereikt krijgen voor het omgaan met hun emoties.

Wil jij ook een Young Master worden? Vertel op een creatieve manier wat over jezelf en deel jouw motivatie om mee te doen. Stuur dit op naar s.soetosenojo@amsterdam.nl (met toestemming van een ouder/verzorger) en wie weet praat jij binnenkort mee als Young Master tijdens de vergaderingen! Deelnemen is gratis.

Hoe meld uw kind zich aan:

  1. Naam, leeftijd, school en contactgegevens.
  2. Daarnaast vertelt uw kind over zijn of haar droom (voor Amsterdam Zuidoost).
  3. Ook vertelt uw kind waarom hij/zij mee wil doen aan de Young Masters.
  4. De aanmelding wordt gestuurd naar s.soetosenojo@amsterdam.nl.
  5. Na het ontvangen van alle aanmeldingen worden deze beoordeeld door Yessica van den Berg (docent) en Sherreley Soetosenojo (projectleider) en wordt er per mail contact opgenomen met de ouder/verzorger.

De Young Masters vergaderingen vinden één keer per maand plaats op de woensdagmiddag.

Heb je vragen, stuur dan een mail naar: s.soetosenojo@amsterdam.nl.

Nogmaals alle belangrijke punten op een rijtje:

  • Kinderen uit groep 7 en 8 wonend in Amsterdam Zuidoost kunnen deelnemen aan de Young Masters
  • Eén keer per maand komen de kinderen bijeen om te vergaderen op een woensdagmiddag (het kan voorkomen dat er een keer 2x per maand wordt vergaderd)
  • Het doel is om de kinderen diverse vaardigheden aan te leren die van pas komen in hun verdere (beroeps)leven en informatie bijbrengen over maatschappelijke onderwerpen die zij interessant vinden.
  • Deelnemen is gratis
  • Het gaat om een periode van een aantal maanden (tot juli 2024)

Bekijk de podcast die de Young Masters 2022-2023 hebben gelanceerd over discriminatie en racisme:

Gerelateerde berichten