Leren en werken in de kinderopvang in Zuidoost, voor Zuidoost en door Zuidoost! Maandag 5 september is een groep van 23 vrouwen uit het stadsdeel gestart met een bijzonder leerwerktraject in de kinderopvangsector om het personeelstekort te verkleinen.

Zuidoost centraal

Het traject is onderdeel van Het Masterplan Zuidoost en is opgezet in samenwerking met Zuidoost Werkt, ROC TOP en drie werkgevers binnen de kinderopvangbranche in het stadsdeel. De BBL-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg) pedagogisch werk wordt speciaal in Zuidoost aangeboden op mbo 3 niveau. Deelnemers gaan één dag in de week naar school en gaan vervolgens voor minimaal 20 uur in de week aan de slag op het kinderdagverblijf en/ of buitenschoolse opvang om de kennis in praktijk te brengen. Het traject is inhoudelijk verrijkt met thema’s die specifiek van belang zijn voor Zuidoost. 

Zo worden er handvatten aangeboden tijdens de opleiding voor hoe je het best kan vertrekken vanuit een multicultureel perspectief tijdens het werken. Ook kunnen de pedagogisch medewerkers in opleiding gastlessen van inspirerende mensen uit Zuidoost verwachten. Het is een schoolopleiding waarin de kracht en kennis van de inwoners uit Zuidoost wordt meegenomen. De opleiding wordt volledig betaald en naast een marktconform salaris, ontvangen de deelnemers ook een gratis fiets. Voor de mensen voor wie de stap naar mbo-niveau 3 nog te hoog is, is het mogelijk om tegen betaling als groepshulp aan de slag te gaan op het kinderdagverblijf en/ of buitenschoolse opvang. 

Gerelateerde berichten