Kinderherdenking 2022 – v.l.n.r. programmadirecteur Saundra Williams, Young Masters Natascha Uwaifo, Alae Admi en stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing

1 juli is de dag van vrijheid ‘’Ik ben trots en ik hou van mijn huid.’’ Young Masters van het Masterplan

Tijdens de kinderherdenking van Stichting KinderHerdenking & SlavernijEducatie stonden dit jaar de leerlingen van verschillende bassisscholen gezamenlijk samen stil bij het slavernijverleden. Met prachtige voordrachten vertelden zij in eigen woorden wat ‘’Samen stilstaan, Leven en vieren’’ voor hen betekent. Ook de Young Masters stonden vanuit het Masterplan on stage met een prachtig gedicht.

Op 1 juli is de dag van vrijheid.

Een dag van geen racisme en ik zeg dit luid

Ik ben trots en ik hou van mijn huid

We hebben gevochten en ons geuit

Wij zijn een eenheid en ik zeg dit luid

Geen buitensluiting door de kleur van mij  huid

Gelijke rechten man of vrouw, het maakt mij niet uit

We hebben kracht en geven niet op

We houden ons hoofd omhoog en 

We blijven sterk en houden hoop

Check de volledige update op ons youtube kanaal.