In deze aflevering van ZO=Zuidoost Updates mei:

ZO= Community tafel over veiligheid: Bewoners, organisaties, politie, de gemeente en het Openbaar Ministerie gingen met elkaar aan tafel in CC Meijehof om te praten over de veiligheid in Zuidoost. Wat zijn de zorgen? En hoe kunnen we samen de veiligheid verbeteren?

ZO= Wilskracht: De allereerste inspiratiesessie van ZO=Zuidoost heeft als thema ‘wilskracht’. Winston Carrilho en Santosia Griffith delen hun persoonlijke ervaringen en spreken over het tonen van motivatie en kracht. Hun verhalen zijn een bron van moed en doorzettingsvermogen voor ons allen.

ZO= transitiehub: De nieuwe wijk transitiehub is een eye catching centrum voor besparen en verduurzamen midden op het plein naast metrostation Kraaiennest. De K-buurt wil samen de handen uit de mouwen steken tegen isolatie en energie armoede, voor besparen en versneld verduurzamen.

ZO= Zuidoost Werkt: Zuidoost Werkt zit nu op een nieuwe locatie, midden in de Amsterdamse Poort! Dus ben je op zoek naar een (andere) baan? Net klaar met school en op zoek naar werk? Of ben je op zoek naar een bijbaan? Bij Zuidoost Werkt is iedereen welkom. Soms is het nodig om eerst andere problemen op te lossen. Ook daar helpt Zuidoost Werkt je graag bij, zodat je sneller een baan vindt en behoudt. Dus loop gewoon even binnen bij Bijlmerplein 112. Mailen of bellen kan natuurlijk ook: zuidoostwerkt@amsterdam.nl of 06-18536700.

10 tips voor veiligheid in Amsterdam Zuidoost: Jenell van Jonge Reporters was bij een bijeenkomst over veiligheid van het Wijk Actie Team in Holendrecht. Ze verzamelde 10 ideeën voor een veilige buurt. Heb je ook een idee of probleem? Kom naar het Wijk Actie Team in buurthuis Holendrecht! Er is trouwens ook een Wijk Actie Team in ZO=Venserpolder en in Empower Center Gravestein.

Video door Jonge Reporters: Alisha, Dishawnna Harrevelt, Hidaya Admi, Jaspreet, Jenell Emanuelson, Kes, Lucas Rosario, Max, Mubarak Nombre, Nana Adams, Nikita Schubert en Tishantely Albertus met Elvis Ruth Penuel en Jeltje van Nuland.

Gerelateerde berichten