Izone is een oriëntatieprogramma voor VMBO- en MBO-studenten die niet weten welke kant ze op willen. Soms ging daar een verkeerde studiekeuze aan vooraf. Het programma helpt jongeren bij hun keuze. Waar ben ik eigenlijk goed in? Wat zou ik nu echt graag willen gaan doen? Het programma bestaat uit verschillende vakken, coaching en uit onderzoeksopdrachten. Terwijl de studenten de standaard en verplichte vakken nog wel krijgen zoals Nederlands en Engels, kunnen zij ook in alle vrijheid “proberen, testen en voelen” welke opleiding het beste bij hen past. Na het maken van de keuze, krijgen zij vrijstelling voor de vakken die zij al behaald hebben.

Maatwerk
Nina Maria stelt: “Onze opzet blijkt in een enorme behoefte te voorzien. We begonnen een jaar geleden met 22 studenten. Nu zijn dat er 145. Maatwerk is ons geheim. Jongeren krijgen bij ons 1 op 1 coaching. Hulp bij hun zoektocht naar wat zij werkelijk willen. Onze studenten komen niet alleen uit Zuidoost, ze komen overal vandaan. Sinds 8 maart dit jaar is Mijehof 298 onze thuisbasis. We zijn erg blij met deze plek!”

Bekijk hier de video:De film is tot stand gekomen door de samenwerking met de jongeren van Izone. Met dank aan: Mubarek Nombre, Featu Ezeokafor, Elaijah Wijngaade en Feline Wijnhorst