Op 4 oktober 2022 is het exact 30 jaar geleden dat de vliegramp in de Bijlmer plaatsvond. Een vliegtuig stort neer in de flats Groeneveen en klein-Kruitberg. Vele buurtbewoners, waaronder ook kinderen, zien de ramp gebeuren. Zij verliezen hun huis, familieleden of vrienden.  

Op school werd de ramp destijds uitgebreid besproken. De buurtkinderen uitten hun gevoelens door tekeningen of verhalen te creëren over wat zij hebben ervaren. Deze werden gebundeld in een boek: Een Gat in Mijn Hart.

Dertig jaar later is er in samenwerking met uitgeverij Wilde Haren een heruitgave uitgebracht. Tijdens een bijeenkomst op woensdag 21 september hebben wij deze mogen overhandigen aan de jongeren van toen die aan het boek hebben bijgedragen en jongeren van nu. Ook hebben zij de documentaire ‘Een Gat in mijn Hart’, gecreëerd door Omroep Zwart, mogen aanschouwen. Na afloop vond een nagesprek plaats tussen jongeren van Zuidoost, de bijdragers van het boek, Tanja Jadnanansing en de makers van de documentaire waaronder Akwasi.