Van rijk belegde broodjes tot aan zelfgemaakte chocolade, de Verenigde Foodondernemers bieden het allemaal aan! Foodondernemers uit Zuidoost tillen samen hun onderneming naar een hoger niveau met de lancering van hun nieuwe website. Esmeralda Libert is oprichtster van Esjes Cakes en opent binnenkort haar eigen theehuis bij Grubbehoeve. Raoul Welch is samen met 2 vrienden eigenaar van het Caribische drankbedrijf Joro. Zij hebben zich aangesloten bij de Verenigde Foodondernemers. 

De Verenigde Foodondernemers bestaan 2 jaar en de groep telt tot nu toe 11 lokale ondernemers: Ching’s Tea Home, Surinaams Buffet, Omoe Toko Kaihing, Yemaya’s Vegan Corner, Roots Radics Brewing, Q’s Kitchen, Baramaribo, Yvette’s Kitchen, The Pasta King, Esjes Cakes en Joro. 

Een sterke lokale economie

De Verenigde Foodondernemers is een initiatief vanuit Ambitie 4 Werk en Economie van Masterplan Zuidoost, Community Wealth Building is daar een onderdeel van. Als samenwerkende ondernemers zijn zij een stevige gesprekspartner voor inkopers van grote bedrijven en organisaties.“Het draagt bij aan het versterken van de lokale economie en het brengt Zuidoost meer in beeld. Er is zoveel moois en lekkers in het stadsdeel en als je dat kan samenvoegen, dan kun je een breder beeld laten zien”, zegt Raoul. “Dat is belangrijk, want wij merken dat grote bedrijven nauwelijks gebruikmaken van de mogelijkheden van lokale ondernemers op het gebied van catering. Wij zijn professionele ondernemers met een gevarieerd aanbod en daar willen we nog meer mensen van laten genieten”, vult Esmeralda aan. 

Samen sterker dan alleen

“Wij ondernemen al 10 en 6 jaar, toch merken wij dat het ook leuk is om als team samen te werken aan een grote opdracht. Wanneer je met meerdere mensen bent, kan je grote bestellingen aannemen. Nu kunnen we samen honderden porties samenstellen bestaand uit een voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht en drankjes. Het is mooi om te zien hoe we daar met z’n allen aan bijdragen”, zegt Esmeralda.

Iedereen is welkom

“Iedereen met een catering in Zuidoost is welkom om zich bij ons aan te sluiten. Door samen te werken aan het versterken van de lokale economie, laten we zien dat je samen meer kansen kan creëren en dat is een goed voorbeeld voor de jeugd in Zuidoost”, zegt Raoul. “Wij zijn een sterk team dat veel te bieden heeft en het zou mooi zijn als we een begrip in de community worden”, vult Esmeralda aan. Voor meer informatie over de Verenigde Foodondernemers: bezoek de site www.foodzuidoost.nl.