Het programmateam organiseerde op donderdag 25 mei een besloten bijeenkomst voor de community van Zuidoost. Tijdens deze bijeenkomst maakte programmadirecteur Saundra Williams haar vertrek bij Masterplan Zuidoost bekend.

Besloten bijeenkomst met community van Zuidoost

De programmadirecteur deelde tijdens deze bijeenkomst ook voor het eerst met de community dat er iets anders nodig is om de beoogde systeemtransitie in beweging te krijgen. ‘Het is tijd om toe te werken naar een nieuwe werkpraktijk, waarbij de systemische werkwijze ruimte maakt voor de inbreng en het eigenaarschap van de leefwereld. Daar hoort ook een andere organisatorische inbedding bij.’

Besloten Bijeenkomst met community van Zuidoost

Het vertrek van Saundra komt hard aan bij de community en roept veel vragen en emoties op. Wel geeft de community met klem aan dat zij willen meedenken en mee bepalen hoe het vervolgproces en de nieuwe fase van het Masterplan eruit komt te zien. Ook deze laatste maand zal Saundra zich samen met het programmateam, als vertaler van de stem van de community, toeleggen op het agenderen van deze behoeften en signalen, zoals zij dat in de afgelopen 2,5 jaar ook hebben gedaan. 

Bekijk hier het volledige fotoalbum