Een van de doelstellingen van het Masterplan Zuidoost is om meer jongeren uit Zuidoost aan werk te helpen in Zuidoost. Een andere is om meer woningen te bouwen voor jongeren. Deze doelstellingen komen samen in het project Bouw aan jouw Zuidoost. Met dit project leiden we jongeren op voor een baan in de bouw. Want banen zijn er; van stratenmaker tot werkvoorbereider en van elektricien tot bouwkundig tekenaar. Er zijn opleidingen en banen op verschillende niveaus, van VMBO tot WO, en in diverse richtingen.

Met Bouw aan jouw Zuidoost zijn we nu in de voorbereidende fase. Er is onderzoek gedaan naar hoe we jongeren kunnen bereiken én enthousiast kunnen maken voor een opleiding in de bouw. Hiervoor zijn sleutelfiguren en diverse jongeren uit Zuidoost gevraagd naar hoe zij tegen de bouw aan kijken en hoe je ze enthousiast maakt voor een opleiding of baan in deze sector.

Een volgende stap is de uitwerking van Bouw aan jouw Zuidoost: hiervoor verbinden we jongeren, de gemeente, werkgevers en de Bouwacademie aan elkaar.

Met Bouw aan jouw Zuidoost bieden we goede opleidingsmogelijkheden en structurele arbeidsplaatsen aan jongeren die hierdoor letterlijk en figuurlijk kunnen bouwen aan hun stad.

Op de hoogte blijven? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.