Jongeren in Zuidoost aan zet

Tijd
20:00 - 21:15

Locatie
New Metropolis Zuidoost
Bijlmerplein 876
Amsterdam

Bewaren
Bewaard
Exporteer iCal
Agenda   8 maart 2022

Jongeren in Zuidoost aan zet

In Masterplan Zuidoost is er veel aandacht voor jongeren. Zij verdienen dezelfde kansen te krijgen als alle andere jongeren in Amsterdam. Maar wat willen jongeren zelf en wat hebben zij nodig om zich te ontwikkelen en te ontplooien?

‘Bouw aan jouw Zuidoost’ is een traject waarbij gebiedsontwikkeling ook zorgt voor persoonlijke ontwikkeling. Waar jongeren uit Zuidoost letterlijk en figuurlijk kunnen bouwen aan hun eigen stadsdeel. De bouwsector biedt tal van opleidingen op alle functieniveaus en dus carrièrekansen voor iedereen.

De Jeugdlobbyisten willen jongeren van 12 tot en met 27 jaar ondersteunen en helpen met hun vragen over welzijn, wonen, onderwijs en veiligheid. Dit gaan zij doen door diverse activiteiten te organiseren. De deelnemers aan het JeugdLab ontwikkelen persona’s en onderzoeken wat de uitdagingen en mogelijkheden zijn voor jongeren in Zuidoost.

In dit programma met programmadirecteur Saundra Williams, Anatashia Kemnaad, projectleider Bouw aan jouw Zuidoost, Stephany Biezen, projectleider JeugdLab en de jeugdlobbyisten bespreken we de kansen en mogelijkheden, die er zijn om een positieve bijdrage te leveren aan stadsdeel Zuidoost

Publiek is van harte welkom in de studio. Het programma is ook via livestream te volgen via New Metropolis Zuidoost