Agenda   16 december 2023

De kerstmarkt – Zuidoost heeft Buurt Bazaar Venserpolder

Stadsdeel Zuidoost heeft sinds deze zomer een Buurt Bazaar. En op zaterdag 16 december vormt de noordelijke onderdoorgang van station Strandvliet wederom het decor voor Buurt Bazaar Venserpolder. Ditmaal omgetoverd tot een echte kerstmarkt, met aandacht voor lokale parels uit deze buurt en omliggende wijken uit Zuidoost.

Venserpolder staat bekend als ondernemende wijk. Het heeft één van de hoogste aantal registraties bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam. Ook kent het allerlei soorten ‘ondernemende bewoners’: mensen die de buurt schoon of groen houden, vrijwilliger zijn of ambities hebben om hun (zelfgemaakte) producten in de markt te zetten. “Dat maakt deze wijk zo bijzonder. Ondernemend, betrokken en ook zelf het initiatief genomen voor deze Buurt Bazaar. Samen voor een veilig met elkaar verbonden en vooruitstrevende wijk!”, stelt Zuidoost stadsdeelvoorzitter Jadnanansing, die de eerste editie op 2 september vol enthousiasme opende.

Van zelfgemaakte sieraden tot kinderboeken
Tijdens deze tweede editie van de Buurt Bazaar kunnen bezoekers weer kennismaken met producten van bewoners uit Zuidoost. Van zelfgemaakte sieraden en maispap tot kinderboeken en verzorgingsproducten voor mannen.

Sociale en levendige stationsomgeving
Buurt Bazaar Venserpolder is een initiatief van lokale organisaties en bewoners zoals Gilma Laurence, Sandra Kasparaityte, Sandra Weekers, Hortence Roemer en Mala Jagroep. Deze vrouwen hebben ook deelgenomen aan het pilottraject van Vrouwen voor Verandering en zijn succesvol doorgestroomd als actieve organisatieleden voor Buurt Bazaar Venserpolder. Vrouwen Voor Verandering is ontstaan vanuit het programma Community Wealth Building van Masterplan Zuidoost.

Buurt Bazaar Venserpolder is bedoeld om stadsdeel breed ondernemende bewoners een podium te geven, maar ook om buurtbewoners te betrekken bij de organisatie en verdere ontwikkeling van dit succesvolle initiatief. Doordat Buurt Bazaar Venserpolder plaatsvindt bij station Strandvliet draagt ze ook bij aan een sociale en levendige stationsomgeving.

Op het programma staat onder andere:

  • Heerlijke betaalbare homemade food & drankjes, zoals bara’s, chocolade dadels en limonade.
  • Check het aanbod van lokale creatievelingen van zelfgemaakte kaarsen tot babyspullen en andere accessoires.
  • Leer meer over lokale organisaties uit de buurt, zoals het Ouder Kindteam, het buurtteam van Zuidoost, EKG Centrum en Walk of Education.
  • Doe mee aan de bingo en geniet van een live dj, spoken word en andere optredens. En let op! De kerstman komt ook langs met een grabbelton vol leuke kadootjes.
  • Gratis warme chocomelk en kleine vuurkorven om het natuurlijk niet te koud te krijgen.

 

Toegang is gratis.
→ Hoe laat: vanaf 13.00u tot 17.00u
→ Waar: Station Strandvliet (noordzijde, uitgang Ouderkerkerlaan) → Website: www.buurtbazaar.nl