ARTlab | Welkom in de bibliotheek van de toekomst

Tijd
12:00 - 18:00

Locatie
Masterplan Locatie
Bijlmerplein 875
1102 MG Amsterdam

Bewaren
Bewaard
Exporteer iCal
Agenda   11 maart 2023

ARTlab | Welkom in de bibliotheek van de toekomst

Geen Categorieën

Wat zou jij willen lenen van de bibliotheek van de toekomst? Een gitaar? Bakspullen? Een VR bril? Wat wil je er komen leren, ontdekken? Welke gadgets heb je nodig? De OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) verkent de bibliotheek van de toekomst: OBA Next. Voor de volgende generaties. En wil graag horen wat jouw ideeën zijn. Denk, praat en eet mee op zaterdag 11 maart in de Amsterdamse Poort. 

Op zaterdag 11 maart van 12.00 tot 18.00 uur, tijdens de Week van  Zuidoost, ontdekken we samen de bibliotheek van de toekomst op Bijlmerplein 874. Kom kennismaken en deel je ideeën. Je vindt hier op deze dag onder andere: 

Praatbank Bibliotheek van de toekomst
Ga zitten, laat je verwonderen en vertel ons je ideeën. Niks is te gek! 

Bijlmer Bookstore
Nathifa en Zuwena uit Amsterdam Zuidoost openden de Bijlmer Bookstore. Hier verkopen ze zo’n 400 boeken van zwarte auteurs. Deze boeken vind je niet zo makkelijk terug in gewone winkels. Maar ze mogen in de bibliotheek van de toekomst niet ontbreken. Op 11 maart kun je bij ons neuzen in de boekenkast van de Bijlmer Bookstore. Een natuurlijk boeken bestellen!  

Virtual Reality Tour 16.00 – 17:00 uur
Stap in de virtuele bibliotheek van de toekomst met een VR-bril van Studio VRij. Samen gaan we op ontdekkingstocht. Iedereen is welkom tijdens deze workshop. Meld je wel even aan via next@oba.nl.

Workshop Media maken i.s.m. Jonge Reporters (14+) 12:30 – 18:00 uur
Zelf presenteren, regisseren of de camera bedienen? Samen met de Jonge Reporters maak jij in een middag je eigen reportage. Natuurlijk met als onderwerp: de bibliotheek van de toekomst. We zoeken camera- en geluidsmensen, regisseurs, editors en natuurlijk presentators. Meld je wel even aan via next@oba.nl

Kinderraad OBA Next 14:00 – 15:30 uur
Nieuwe dingen ontdekken is het leukste wat er is. De bibliotheek is de plek waar je precies dat doet. Wat wil jij hier doen? Wat heb je nodig om te leren, je huiswerk te maken of je hobby uit te voeren? Een gitaar? Een VR-bril? Doe mee aan de Kinderraad van OBA Next en vertel ons wat we niet mogen missen in de bibliotheek van de toekomst. Niks is te gek! Meld je wel even aan via next@oba.nl.

Spacebeest (4-13 jaar)
Digitaliseren, uploaden en coderen. Allemaal handelingen waarmee we onze digitale wereld nu en in de toekomst vormgeven. Door ermee te spelen, ontdek je hoe het werkt en raak je ermee vertrouwd. Spacebeest is vandaag jouw ontwerpstudio in de bibliotheek: maak en upload je eigen ruimtemonsters en schiet ze de digitale ruimte in. Klaar voor lancering? GO!

Datum 11 maaart
Tijd 12:00 – 18:00
Locatie Bijlmerplein 875 1102 MG Amsterdam
Aanmelden voor de activiteiten waar aanmelding nodig is via next@oba.nl

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met Imagine IC en Masterplan Zuidoost.