Aan de Karspeldreef 15 gaat Xior Student Housing de bestaande studentencampus uitbreiden met ongeveer 350 woningen voor studenten en jongeren. Ook komt er een foodcourt, studie- en wasruimte, en maatschappelijke voorzieningen. De bouw start naar verwachting in 2023. 

Kansen voor jongeren in Zuidoost 

Met de uitbreiding van de studentencampus komen er in Zuidoost veel woningen bij voor studenten en jongeren. Er is afgesproken dat 25% van de woningen met voorrang zijn bestemd voor jongeren uit Zuidoost, vergelijkbaar met de overige afspraken die Amstel III heeft met andere marktpartijen. Zo kunnen jongeren in hun eigen buurt blijven wonen, dichtbij familie en vrienden. Meer huisvesting voor jongeren uit Zuidoost in Zuidoost is een van de ambities uit het masterplan.

Het oude DAS-kantoor aan de Karspeldreef 15 werd in 2019 verbouwd tot studentenwoningen en wordt nu verder ontwikkeld tot een volwaardige en aantrekkelijke campus. Op de huidige parkeergarage komt een woontoren van 80 meter hoog met ongeveer 350 studio’s. De studio’s zijn gemiddeld 18,5m² en 26m² groot. Op de eerste verdiepingen komt een foodcourt, gezamenlijke studie- en wasruimte en maatschappelijke voorzieningen. Er komt ook een dakterras voor de bewoners en een binnenhof dat toegankelijk is voor iedereen.

Duurzaamheid

Het ontwerp draagt bij aan een duurzame ontwikkeling van de stad. De woontoren gaat voldoen aan de landelijke BENG-norm. In de gevel komen zonnepanelen. Er wordt gestreefd naar hergebruikt materiaal aan de gevel en een modulaire constructie. Daarnaast is er gedacht aan flexibiliteit voor de toekomst. Zo kunnen bijvoorbeeld de wanden van de studio’s verwijderd worden indien de woonwensen mogelijk wijzigen. Het nieuw te creëren binnenhof wordt voorzien van groenblijvende planten. En met de ideale ligging bij station Bullewijk, wordt er volop ingezet op het stimuleren van het gebruik van het OV en de fiets.

 Maximum huurprijzen 

30% van de woningen wordt verhuurd met een maximum huur van € 442,- per maand. De overige studio’s hebben een huur van maximum € 752,33. Ook is er een afspraak over het maximale bedrag voor de servicekosten.